Idrottsliga framgångar

Våra båda senior representationslag på elitnivå som spelar SM för klubblag lyckades nå de uppsatta målen, dvs avancemang uppåt i seriesystemet.
Damerna lyckades på ett blåsigt Gräppås GK i div 1, efter en knackig start, till slut bli tvåa och därmed har lilla Abbekås GK åter ett lag i Elitserien 2024!
Detta gjordes dessutom utan att Maja Stark var med, och det visar verkligen vilka duktiga tjejer vi har i klubben.

Herrarna hade en minst lika knackig inledning på sitt seriespel i div 2 på Hinton Golf (Sofiedal) och det var nog inte många som trodde att man dag två skulle lyckas hämta in alla slag som krävdes för avancemang uppåt.
Dock så lyfte sig alla den andra dagen med Calle Strandberg i spetsen som gick -6 på sin singelrunda. Detta gjorde att våra killar till slut var ett slag före Tomelilla och därmed blev man tvåa och spelar i div 1 nästa år.

Stort GRATTIS till båda lagen!

Vårt duktiga juniorlag spelade den gånga helgen omg 1 i JSM slutspelet på Romeleåsens GK. Hit hade laget tagit sig genom att efter tre omgångar i Elitserien i Skåne bli bland de fem lagen som fick chansen att spela JSM slutspel.
Tyvärr så blev moståndet lite i tuffaste laget på Romeleåsen där det såväl mot Hills GK som Delsjö GK blev förlust.
Däremot vann man över Ljunghusens GK, men det räckte inte för att gå vidare.
Tycker ändå att det är väldigt bra gjort av vårt unga lag att vara bland de fem lag från Skåne som tog sig till JSM slutspel och vi är säkra på att de kommer tillbaka nästa år.

På den individuella sidan måste vi nämna att Olle Evald åter igen har tagit sig till Riksfinal i Teen Cup genom att vinna Regionfinalen på Lunds Akademiska GK för några veckor sedan. Kanske inte helt överraskande att Olle skulle vara en av de som tog sig vidare från Skåne, då han ju vann hela Teen Cup 2022, men konkurrensen är tuff där det först gäller att gå vidare från Klubbkvalet där August Rydberg och Karl-Axel Almholt står för starkt mostånd.
Vi önskar nu Olle stort lycka till i finalspelet som avgörs på Varbergs GK den 2-3 september.

KM har också spelats för någon helg sedan, och där lyckades Vilma Evald och Olle Evald vinna såväl dam/flick resp herr/pojk klasserna.
Vilma vann damklassen efter att i särspel besegra Maja Fridh på första hålet.
Olle lyckades vinna herr KM före Anton Garpevik, genom att avsluta andra rundan med tre birdies på de sista fyra hålen. Starkt av 14-årige Olle att vinna över alla de erfarna herrarna!

Kommentarer

Fler artiklar