Abbekås Open 2018

Årets Abbekås Open bjöd på ett omväxlande men vackert väder. Solsken hela tiden på de drygt 150 spelarna. Under fredagen var det nästan vindstilla och de bästa scorerna blev därefter. Dubbelt tangerat banrekord på herrsidan. Först att tangera var Pontus Stjärnfelt från Haninge. Om vi tar med att 15:e hålet faktiskt är ombyggt så kan det räknas som nya banrekord. Det gamla hölls av Kotte Broberg också han från Haninge!! Lördagen så hade vi en ordentligt kraftig vind från Nordväst som ställde till det för de flesta. Genomsnittsvinden för båda dagarna var nog vår normala vind men kontrasten var stor.

Efter första dagen så fanns det 18 herrar på par eller bättre! Det blev stora omkastningar andra dagen och slutligen så hade vi Tobias Ruth från Onsjö Golfklubb som segrare med en fantastisk 69:a andra dagen. Sammanlagt 140 slag för Tobias, tre före Roope Kakko från Finland som vunnit en gång på Europaturen och Pontus Stjärnfeldt från Haninge. Anton Guedra avslutade sin rond på hål 9 med en HIO!

På damsidan så var det vår Maja som var starkast första dagen med 70 slag. Två före rutinerade Viva Schalsberg och tre före ytterligare tre spelare. Med den kraftiga vinden så blev lördagens upplösning väldigt spännande. Efter 9 hål låg Viva och Maja lika med Emilie Borggren och Filippa Mörk ett slag efter. Därefter var det Viva som lyckades bäst och även Emilie lyckades ta sig förbi Maja.

Vi fick alltså en ny dammästarinna, Viva Schlasberg från Barsebäck.