Lokala regler

LOKALA REGLER OCH TÄVLINGSVILLKOR 2020 FÖR ABBEKÅS GOLFKLUBB

Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1–3 samt följande Lokala regler och Tävlingsvillkor

LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER

Tillfälliga lokala regler finns anslagna på anslagstavlan i klubbhusets hall. Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):

Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel).

1. Out of bounds (Regel 18.2)
  2. Intern Out of bounds
    Vid spel av hål 7, på högra sidan, den del som gränsar mot hål 8 och är  definierat av vita pinnar är out of bounds. Dessa pinnar behandlas som föremål för banans gräns under spel av hål 7. På alla andra hål är de oflyttbara tillverkade föremål. Regel 16-1a  är då tillämplig.

3. Pliktområden (Regel 17)

4. Rött Pliktområde på hål 12(nytt i år), 13 och 14:

Pliktområdet  på vänster sida av hålen 13 resp 14 samt bakom green på hål 12 är oändligt samt  rödmarkerat.  Regel 17-1d .

OBS: För pliktområde till vänster på hål 16 är möjligheten att droppa på andra sidan (pendla över) borttagen.

1. Onormala banförhållanden (Regel 16) och organiska föremål

a) Mark under arbete

Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden.

Spelförbudszon   Skydd av unga träd på hål 15

De unga träden identifierade av stödpinne, nät eller skyddstejp är spelförbudszoner:

• Om en spelares boll ligger var som helst på banan, utom i ett pliktområde, och den ligger i eller vidrör ett sådant träd eller att ett sådant träd ger störande inverkan på spelarens stans eller området för den avsedda svingen måste spelaren ta lättnad enligt Regel 16.1f.
  • Om bollen ligger i ett pliktområde, och ett sådant träd ger störande inverkan på spelarens stans eller avsedda sving, måste spelaren ta lättnad antingen med plikt enligt Regel 17.1e eller med lättnad utan plikt enligt Regel 17.1e(2).

b) Oflyttbara tillverkade föremål

150-metersmarkeringar, plattmarkeringar, oranga  pinnar  samt avståndsmarkeringar på fairway

c) Organiska föremål

Vägen längs hål 5 är en organisk del av banan. Ej fri lättnad